Fogfehérítés

Fogaink színe, fehérsége a használat során megváltozhat, az étkezési illetve egyéb szokásoktól (dohányzás, magas festékanyag tartalmú italok) függően elszíneződések keletkezhetnek, és a fogak sötétebbé válnak.

Otthoni fogfehérítés:

Az eljárás során mindkét fogívre egy előzetes lenyomat alapján sin készül, mely speciális fehérítő anyaggal van feltöltve (opalesence). A sínt otthon naponta fél órán át kell viselni. Az eredmény három-négy nap után már látványos.

Rendelői fehérítés:

A fehérítés rendelői körülmények között egy-két óra alatt zajlik. A fogak külső felszínére nagy töménységű, fényre vagy kémiai úton aktiválódó fehérítő anyagot helyezünk, amely 20 percig ’’dolgozik’’. A folyamatot a kiindulási állapottól függően kétszer- háromszor kell megismételni.

Egy fog fehérítése:

Előfordul, hogy csupán egy-két – általában gyökérkezelt fog – fehérítésére van szükség. Ilyen esetben a fogból eltávolítjuk a tömést, helyet készítve a fehérítő anyagnak, amelyet egy-két napra hagyunk benne. Rendszerint három kezelés után elérjük a kívánt árnyalatot.

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Vannak azonban makacs elszíneződések, mély kopások, gyógyszer okozta sötétedések, amelyek nem, vagy csak nagyon gyengén reagálnak a fehérítésre. Ilyenkor kiegészítő eljárásokra (kerámia héj, direkt restauráció) lehet szükség. Fontos tudni, hogy csak a saját foganyag fehéríthető, tömések, pótlások nem fehéríthetők